Kiełbasa Extra sucha z indykiem
- Drobiowe
ok. 1 kg
MAP
100 g produktu wyprodukowano ze 103 g mięsa
Górny Śląsk
Kuchnia śląska wyróżnia się swoją oryginalnością. Wyraźnie pobrzmiewa w niej historia i silne wpływy kuchni czeskiej, niemieckiej i austriackiej. Duże znaczenie ma również górniczy charakter regionu. Stąd śląskie menu obfituje w dania proste, ale smaczne i sycące na długo. Łącząc w sobie popularne warzywa i wyroby mączne z wyśmienitymi wyrobami mięsnymi, podbija kubki smakowe nie tylko Ślązaków
Janusz Pasternak, hurtownia Kamir, Chrzanów
Jeden z produktów mocno wyróżniający się w marce Wędliny od Zawsze, najlepsza śląska, jaką jadłem. Doskonała w smaku, dobrze przyprawiona, pachnąca, uwagę zwraca swoim wyglądem, pięknym bursztynowym kolorem – wprost zachęca, by jej skosztować. Produkt do codziennego spożywania, w delikatnym miękkim jelicie, wyśmienity zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Kiełbasa na zimno i na ciepło, na śniadanie czy kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych. Małe wygodne opakowania. Raz spróbujesz i będziesz fanem tego produktu. Czy nad morzem, czy na gór szczycie – śląska Wędliny od Zawsze smakuje wyśmienicie!
Kujawy
Kuchnia kujawska jest uwielbiana za dobry smak i różnorodność. Inspirację piękną naturą i bliskością lasów, rzek i jezior wyraźnie widać niemal w każdym przepisie. Żyzna ziemia sprzyja uprawom, a te oddają to, co najlepsze – plony, dzięki którym regionalna kuchnia zyskała miano najsmaczniejszej w Polsce. Na stołach Kujawian królują nie tylko warzywa i grzyby, ale też dobrej jakości mięsa i wędliny.
Łukasz Ryniec, hurtownia Anir, Włocławek
Kabanosy wieprzowe oraz kabanosy z drobiem są wyjątkowo cienkie. Produkty te mają doskonały smak – wytworzone według prawdziwie polskich receptur świetnie sprawdzają się jako przekąska w pracy oraz podczas rodzinnych spotkań. Możesz zabrać je ze sobą, gdziekolwiek się wybierasz, ponieważ nie trzeba ich trzymać w lodówce. Można śmiało stwierdzić, że są to „top kabanosy”, co poświadcza przyznany certyfikat TOP PRODUKT „Doceń polskie”. Uwielbiają je dzieci i nie tylko!
Mazowsze
Mazowsze ma bardzo zróżnicowaną kuchnię. Moc w niej zarówno staropolskich, tradycyjnych smaków, jak i coraz silniejszych kulinarnych upodobań mieszkańców, którzy zasiedlili region, przybywając z różnych zakątków kraju i świata. Eksperymenty połączeń kuchni zagranicznych z tym, co typowo polskie zaowocowały wybornymi daniami w postaci pożywnych zup i wyśmienitych mięs.
Sylwester Zaręba, hurtownia Kelmes, Tomaszów Mazowiecki
Doskonała wędzonka wieprzowa otoczona aromatycznymi przyprawami. Niezwykle soczysta, idealna na kanapkę czy małą przekąskę. Dzięki posypce z przypraw schab ten bardzo atrakcyjnie będzie się prezentował na stole.
Wielkopolska
Śmiało można powiedzieć, że nie samymi pyrami Wielkopolska smakuje. Bo mimo że wyroby ziemniaczane inspirowane tą regionalną kuchnią trafiają w gusta dużego grona entuzjastów wszelkiego rodzaju klusek, to jednak ten rejon centralnej Polski ma do zaoferowania o wiele więcej dobrego. Wystarczy wspomnieć np. pyszne mięsa przyrządzane według tradycyjnych staropolskich receptur z nutką współczesnych dodatków.
Krzysztof Gintrowicz, hurtownia Ginaso, Jarocin
Nie ma lepszej kiełbasy idealnie smakującej zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jest to wędlina z linii Premium o tradycyjnej recepturze, którą oprócz wysokiej zawartości mięsa cechuje znakomite doprawienie. Polecamy serdecznie tę kiełbasę na spotkania rodzinne przy grillu, ponieważ wyśmienicie działa na kubki smakowe z każdym kolejnym kęsem. Wielokrotnie nasi klienci podkreślają, że jej smak jest wyróżnikiem naszego regionu i nawiązuje do tradycyjnego kunsztu wędliniarskiego znanego od wieków.
Wielkopolska
Śmiało można powiedzieć, że nie samymi pyrami Wielkopolska smakuje. Bo mimo że wyroby ziemniaczane inspirowane tą regionalną kuchnią trafiają w gusta dużego grona entuzjastów wszelkiego rodzaju klusek, to jednak ten rejon centralnej Polski ma do zaoferowania o wiele więcej dobrego. Wystarczy wspomnieć np. pyszne mięsa przyrządzane według tradycyjnych staropolskich receptur z nutką współczesnych dodatków.
Piotr Nalewaja, hurtownia Chłodex, Gniezno
Jak sama nazwa wskazuje – delikatna w smaku i delikatna dla podniebienia. Szynka z fileta kurcząt idealnie wkomponowuje się w menu rodzinnych śniadań oraz kanapek do szkoły czy pracy. Zawdzięcza to swojemu smakowi i kruchości, na które zwracają uwagę klienci w naszym regionie. Natomiast fakt, że jest to wędlina wytwarzana z fileta kurcząt, utwierdza nas w przekonaniu, że to przykład produktu podążającego za nowoczesnymi trendami zdrowego stylu życia. A nie ma nic smaczniejszego niż połączenie tradycji z nowym!
Dolny Śląsk
Urzekające dolnośląskie krajobrazy, historyczne zamki, owiane aurą tajemniczości zakątki – niewątpliwie Dolny Śląsk ma wiele do odkrycia. Również w kuchni. Wpływy niemieckie, silne zakorzenienie w śląskiej tradycji oraz wyjątkowy mikroklimat tworzą wyśmienitą bazę dla kuchni zdrowej, sytej, różnorodnej i obfitującej w wysokiej jakości produkty.
Kaja Mrozińska, hurtownia Artek, Zielona Góra
W naszym królestwie smaków marki Wędlin od Zawsze na szczególne wyróżnienie zasługuje Kiełbasa krucha z galaretką. Ten wyrób to prawdziwy majstersztyk, połączenie tradycji i wyjątkowego smaku. Delikatna kiełbasa z chrupiącą skórką i smakowitą galaretką. Idealna na każdą okazję, od rodzinnych spotkań po eleganckie przyjęcia. Prawdziwa przyjemność z jedzenia.
Małopolska
Atrakcyjne położenie Małopolski – jej pagórkowate tereny i bliskość gór – silnie kształtuje lokalną kuchnię. Nie bez znaczenia jest też historyczna spuścizna regionu z mocno obecnymi smakami prosto z kuchni austriackiej, żydowskiej i rosyjskiej. Kulturowy tygiel sprzyja temu, co najlepsze – wyśmienitym potrawom o szlachetnych smakach z nowoczesnym twistem.
Kacper Wołoch, hurtownia Wołoch Miechów
Jednym z naszych specjałów, które serdecznie polecam i sam bardzo lubię konsumować, jest Krakowska parzona. Dlaczego właśnie ona? Jest wyrazista w smaku, odpowiednio krucha i dobrze doprawiona. Świetnie sprawdza się zarówno na kanapkach, jak i w formie przekąski. Rano czy wieczorem, do śniadania czy kolacji, zawsze jest dobrym wyborem!
Pomorze
Nasze tereny nadmorskie mają ciekawą i skomplikowaną historię. Nic dziwnego, że wpływy niemieckie, kaszubskie, żydowskie, litewskie, skandynawskie czy rosyjskie widać także w regionalnej kuchni, w produktach, które można skosztować tylko tutaj. Tradycyjne potrawy obfitują w ryby zarówno słodko-, jak i słonowodne, dary lasów – grzyby, jagody, borówki. Słynne są również pomorskie dania z ziemniaków, mączne kluski czy wreszcie mięsa, drób (zwłaszcza gęsina) po mistrzowsku peklowane, smakowite pasztety i wędzone wędliny o niepowtarzalnym aromacie.
Ryszard Salawa, hurtownia Mas-Drob, Gdynia
Szynka …od zawsze jest starannie wyselekcjonowaną wędliną, przygotowaną zgodnie z wyjątkową recepturą czerpiącą z dawnych tradycji wędliniarskich. Swoją kruchość i delikatność zawdzięcza umiejętnemu wędzeniu, a w połączeniu z odpowiednio dobraną kompozycją ziół i przypraw cieszy znakomitym smakiem. To właśnie dzięki temu Szynka …od zawsze ma swoich stałych klientów chcących się ją delektować, a jak wiadomo – najlepsze szynki tylko u Rysia i Grażynki. Dużą satysfakcją jest to, że produkt ten znalazł uznanie nie tylko wśród klientów, ale także jury przyznającego certyfikat TOP PRODUKT „Doceń Polskie”, a także konkursu „Smak Jakości”.