Polędwica sopocka

Premium
Premium
stempel
  • Wieprzowe Wieprzowe 71%

2-3 kg

MAP

Kuchnia regionalna

Górny Śląsk

Kuchnia śląska wyróżnia się swoją oryginalnością. Wyraźnie pobrzmiewa w niej historia i silne wpływy kuchni czeskiej, niemieckiej i austriackiej. Duże znaczenie ma również górniczy charakter regionu. Stąd śląskie menu obfituje w dania proste, ale smaczne i sycące na długo. Łącząc w sobie popularne warzywa i wyroby mączne z wyśmienitymi wyrobami mięsnymi, podbija kubki smakowe nie tylko Ślązaków

Kiełbasa śląska

Janusz Pasternak, hurtownia Kamir, Chrzanów

Jeden z produktów mocno wyróżniający się w marce Wędliny od Zawsze, najlepsza śląska, jaką jadłem. Doskonała w smaku, dobrze przyprawiona, pachnąca, uwagę zwraca swoim wyglądem, pięknym bursztynowym kolorem – wprost zachęca, by jej skosztować. Produkt do codziennego spożywania, w delikatnym miękkim jelicie, wyśmienity zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Kiełbasa na zimno i na ciepło, na śniadanie czy kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych. Małe wygodne opakowania. Raz spróbujesz i będziesz fanem tego produktu. Czy nad morzem, czy na gór szczycie – śląska Wędliny od Zawsze smakuje wyśmienicie!

Kuchnia regionalna

Kujawy

Kuchnia kujawska jest uwielbiana za dobry smak i różnorodność. Inspirację piękną naturą i bliskością lasów, rzek i jezior wyraźnie widać niemal w każdym przepisie. Żyzna ziemia sprzyja uprawom, a te oddają to, co najlepsze – plony, dzięki którym regionalna kuchnia zyskała miano najsmaczniejszej w Polsce. Na stołach Kujawian królują nie tylko warzywa i grzyby, ale też dobrej jakości mięsa i wędliny.

Kabanosy wieprzowe i Kabanosy z drobiem

Łukasz Ryniec, hurtownia Anir, Włocławek

Kabanosy wieprzowe oraz kabanosy z drobiem są wyjątkowo cienkie. Produkty te mają doskonały smak – wytworzone według prawdziwie polskich receptur świetnie sprawdzają się jako przekąska w pracy oraz podczas rodzinnych spotkań. Możesz zabrać je ze sobą, gdziekolwiek się wybierasz, ponieważ nie trzeba ich trzymać w lodówce. Można śmiało stwierdzić, że są to „top kabanosy”, co poświadcza przyznany certyfikat TOP PRODUKT „Doceń polskie”. Uwielbiają je dzieci i nie tylko!

Kuchnia regionalna

Mazowsze

Mazowsze ma bardzo zróżnicowaną kuchnię. Moc w niej zarówno staropolskich, tradycyjnych smaków, jak i coraz silniejszych kulinarnych upodobań mieszkańców, którzy zasiedlili region, przybywając z różnych zakątków kraju i świata. Eksperymenty połączeń kuchni zagranicznych z tym, co typowo polskie zaowocowały wybornymi daniami w postaci pożywnych zup i wyśmienitych mięs.

Schab w przyprawach

Sylwester Zaręba, hurtownia Kelmes, Tomaszów Mazowiecki

Doskonała wędzonka wieprzowa otoczona aromatycznymi przyprawami. Niezwykle soczysta, idealna na kanapkę czy małą przekąskę. Dzięki posypce z przypraw schab ten bardzo atrakcyjnie będzie się prezentował na stole.

Kuchnia regionalna

Wielkopolska

Śmiało można powiedzieć, że nie samymi pyrami Wielkopolska smakuje. Bo mimo że wyroby ziemniaczane inspirowane tą regionalną kuchnią trafiają w gusta dużego grona entuzjastów wszelkiego rodzaju klusek, to jednak ten rejon centralnej Polski ma do zaoferowania o wiele więcej dobrego. Wystarczy wspomnieć np. pyszne mięsa przyrządzane według tradycyjnych staropolskich receptur z nutką współczesnych dodatków.

Kiełbasa mięsna …od zawsze

Krzysztof Gintrowicz, hurtownia Ginaso, Jarocin

Nie ma lepszej kiełbasy idealnie smakującej zarówno na zimno, jak i na ciepło. Jest to wędlina z linii Premium o tradycyjnej recepturze, którą oprócz wysokiej zawartości mięsa cechuje znakomite doprawienie. Polecamy serdecznie tę kiełbasę na spotkania rodzinne przy grillu, ponieważ wyśmienicie działa na kubki smakowe z każdym kolejnym kęsem. Wielokrotnie nasi klienci podkreślają, że jej smak jest wyróżnikiem naszego regionu i nawiązuje do tradycyjnego kunsztu wędliniarskiego znanego od wieków.

Kuchnia regionalna

Wielkopolska

Śmiało można powiedzieć, że nie samymi pyrami Wielkopolska smakuje. Bo mimo że wyroby ziemniaczane inspirowane tą regionalną kuchnią trafiają w gusta dużego grona entuzjastów wszelkiego rodzaju klusek, to jednak ten rejon centralnej Polski ma do zaoferowania o wiele więcej dobrego. Wystarczy wspomnieć np. pyszne mięsa przyrządzane według tradycyjnych staropolskich receptur z nutką współczesnych dodatków.

Szynka delikatna z fileta kurcząt

Piotr Nalewaja, hurtownia Chłodex, Gniezno

Jak sama nazwa wskazuje – delikatna w smaku i delikatna dla podniebienia. Szynka z fileta kurcząt idealnie wkomponowuje się w menu rodzinnych śniadań oraz kanapek do szkoły czy pracy. Zawdzięcza to swojemu smakowi i kruchości, na które zwracają uwagę klienci w naszym regionie. Natomiast fakt, że jest to wędlina wytwarzana z fileta kurcząt, utwierdza nas w przekonaniu, że to przykład produktu podążającego za nowoczesnymi trendami zdrowego stylu życia. A nie ma nic smaczniejszego niż połączenie tradycji z nowym!

Kuchnia regionalna

Dolny Śląsk

Urzekające dolnośląskie krajobrazy, historyczne zamki, owiane aurą tajemniczości zakątki – niewątpliwie Dolny Śląsk ma wiele do odkrycia. Również w kuchni. Wpływy niemieckie, silne zakorzenienie w śląskiej tradycji oraz wyjątkowy mikroklimat tworzą wyśmienitą bazę dla kuchni zdrowej, sytej, różnorodnej i obfitującej w wysokiej jakości produkty.

Kiełbasa krucha z galaretką

Kaja Mrozińska, hurtownia Artek, Zielona Góra

W naszym królestwie smaków marki Wędlin od Zawsze na szczególne wyróżnienie zasługuje Kiełbasa krucha z galaretką. Ten wyrób to prawdziwy majstersztyk, połączenie tradycji i wyjątkowego smaku. Delikatna kiełbasa z chrupiącą skórką i smakowitą galaretką. Idealna na każdą okazję, od rodzinnych spotkań po eleganckie przyjęcia. Prawdziwa przyjemność z jedzenia.

Kuchnia regionalna

Małopolska

Atrakcyjne położenie Małopolski – jej pagórkowate tereny i bliskość gór – silnie kształtuje lokalną kuchnię. Nie bez znaczenia jest też historyczna spuścizna regionu z mocno obecnymi smakami prosto z kuchni austriackiej, żydowskiej i rosyjskiej. Kulturowy tygiel sprzyja temu, co najlepsze – wyśmienitym potrawom o szlachetnych smakach z nowoczesnym twistem.

Krakowska parzona

Kacper Wołoch, hurtownia Wołoch Miechów

Jednym z naszych specjałów, które serdecznie polecam i sam bardzo lubię konsumować, jest Krakowska parzona. Dlaczego właśnie ona? Jest wyrazista w smaku, odpowiednio krucha i dobrze doprawiona. Świetnie sprawdza się zarówno na kanapkach, jak i w formie przekąski. Rano czy wieczorem, do śniadania czy kolacji, zawsze jest dobrym wyborem!

Kuchnia regionalna

Pomorze

Nasze tereny nadmorskie mają ciekawą i skomplikowaną historię. Nic dziwnego, że wpływy niemieckie, kaszubskie, żydowskie, litewskie, skandynawskie czy rosyjskie widać także w regionalnej kuchni, w produktach, które można skosztować tylko tutaj. Tradycyjne potrawy obfitują w ryby zarówno słodko-, jak i słonowodne, dary lasów – grzyby, jagody, borówki. Słynne są również pomorskie dania z ziemniaków, mączne kluski czy wreszcie mięsa, drób (zwłaszcza gęsina) po mistrzowsku peklowane, smakowite pasztety i wędzone wędliny o niepowtarzalnym aromacie.

Szynka …od zawsze

Ryszard Salawa, hurtownia Mas-Drob, Gdynia

Szynka …od zawsze jest starannie wyselekcjonowaną wędliną, przygotowaną zgodnie z wyjątkową recepturą czerpiącą z dawnych tradycji wędliniarskich. Swoją kruchość i delikatność zawdzięcza umiejętnemu wędzeniu, a w połączeniu z odpowiednio dobraną kompozycją ziół i przypraw cieszy znakomitym smakiem. To właśnie dzięki temu Szynka …od zawsze ma swoich stałych klientów chcących się ją delektować, a jak wiadomo – najlepsze szynki tylko u Rysia i Grażynki. Dużą satysfakcją jest to, że produkt ten znalazł uznanie nie tylko wśród klientów, ale także jury przyznającego certyfikat TOP PRODUKT „Doceń Polskie”, a także konkursu „Smak Jakości”.